2022

TÜRKİYE AML

YILLIK RAPORU

2022’de AML sektöründe yaşanan gelişmelere dayanan bu yıllık rapor yılın öne çıkan haberleri, yeni regülasyonları ve yasal güncellemelerinden bazılarını inceliyor:

checked FATF Türkiye Takip Raporu: Türkiye’nin Gri Liste’deki son durumu, FATF’in 40 Tavsiyesindeki güncellemeler.

checked MASAK Faaliyet Raporu: İntikal eden bildirimler, gönderilen bildirimlerde en fazla şüphelenilen suçlar, analiz ve denetim çalışmaları, MASAK öneri ve tedbirleri.

checked Kamusal Nüfuz Sahibi Kişiler: Mevzuatta yeni tanım, yükümlü kişi ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilmesi beklenenler ve yeni tanıma yönelik uygulama rehberi.

checked AML Strateji Belgesi: suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı ile mücadele çalışmalarının etkili bir şekilde yürütülmesi için belirlenen stratejik amaç ve hedefler.

checked AML Sektörel Yükümlülükler: Kıymetli maden, taş veya mücevher alım satımı yapanlar ile bu işlemlere aracılık edenler, ticaret amacıyla taşınmaz alım satımıyla uğraşanlar ile bu işlemlere aracılık edenler ve noterlerin yükümlülükleri.

checked Türkiye’de Kripto Para Gündemi: Kripto para sektörü ile alakalı istatistikler ve Türkiye’de kripto para regülasyon çalışmaları.

checked Küresel Gündem: Rusya-Ukrayna savaşının AML sektörüne etkileri, regtech pazarındaki trendler ve gelişmeler, FATF’in yıl içerisindeki güncellemeleri, İngiltere’nin Ekonomik Suç Tasarısı, pandemi sonrası değişiklikler, dijital gelişmeler ve sanal varlıklar. 

 

Demo Yönlendirme